Mobil iskele standartları seyyar çalışma bileşenlerinin duruş sağlamlığı, kurulumu ve kullanımını güvenilir kılmak için belirlenmiştir. Mobil iskeleyle bazı dış ve iç cephe işleri çok daha kolay tamamlanabilir. Kolay kurulan ve projelendirilen sistem pratik bir şekilde kullanılır. Tekerlekli olduğu için, farklı yerlerde ve yüksekliklerde kurulabilir.
Mobil iskele standartları çalışanların güvenliğini en üst seviyeye çıkarak imalat ve kullanım kurallarını içerir. Gürbüz İskele, sektörel standartlara uygun, senelerin tecrübesiyle güvenliğin üst seviyede olduğu iskele ve kalıp sistemleri üretmektedir. TSE belgesine sahip tekerlekli iskele sistemleri, kimi güvenlik testlerinden geçmiş ve bunlardan tam not almıştır.
Mobil İskele Nerelerde Kullanılır?
Pano, çapraz bağlantı ve çalışma platformlarından oluşan mobil iskele, iki kişiyle kolayca kurulur. İnşaat sahasına, iskele içerisindeki merdivenler ile veya asma merdivenlerle (gemici merdiveni) ulaşmak mümkündür. İnşaat sahasının yüksekliğine uygun olarak değişik ölçülerde üretilebilir. Sistem, Gürbüz İskele tarafından projelendirilir, üretilir ve kurulur.
Mobil İskele Standartları Nelerdir?
Mobil iskelelerin panoları 8 metre yüksekliğe kadar 38 x 2 mm, daha yüksek alanlardaysa 42 x 2.5 mm, çapraz bağlantılarsa 27 x 2.5 mm borulardan üretilir. Bu borular standarttır ve mekanik testlerden geçirilmiştir. Gürbüz İskele Kalıp Sistemlerinin imal ettiği mobil iskelede otomatik gaz altı kaynak makineleri kullanılmaktadır. Buna ilaveten parçalar, 2 kat rapid boyayla boyanır. İstendiği takdirde galvaniz boya da kullanılabilir. Mobil iskelenin özelliklerini şöylece anlatmak mümkündür:
Projelendirme ve üretim firmamız Gürbüz İskele tarafından yapılmaktadır.
Sistem, çalışmanın yapıldığı sahanın yüksekliğine uygun olarak üretilir.
Sistemin parçaları TSE belgesine sahiptir.
Sistemin elemanları mekanik testlerden geçirilmiştir.
Borular standarttır.
Mobil İskele Sistemine Ait Parçalar
Mobil iskenin kurulumunda güvenliği üst seviyede sağlayan bileşenler tercih edilir: Tekerli başlangıç ayağı, flanşlı dikme, kamalı yatay ve çapraz bağlantı elemanları, iç merdivenle, çalışma platformu ve ayarlı payandalar.
Mobil iskele sistemleri, çok değişik işler için tercih edilir:
Asma tavan işleri
Aydınlatma işleri
Mekan içi boyama
Kaplama işleri
Bütün bu işlerde kolaylıkla ve rahatlıkla kullanılabilen mobil iskelenin bir yerden başka bir yere hareket ettirilmesi de kolaydır. Bu özelliği zaman ve enerji kaybını önler.